Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Parkuru

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile birlikte Gümrük Muhafaza Memurluğu pozisyonu için sözleşmeli alım yapılacak. Adaylar iki aşamadan geçirilecek. Bu aşamalardan birisi fiziki yeterlilik sınavı, diğeri ise sözlü sınav. Ticaret Bakanlığı sözleşmeli gümrük muhafaza memuru alımı 750 kişi ile sınırlı olacaktır. Türkiye’nin birçok iline alım yapılacak ve bu alımlar en fazla İstanbul ve Edirne şehirlerin de gerçekleşecektir. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu parkuru hakkında bilgilere de bu yazımızda ulaşabileceksiniz.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Alımı Şartları 2021

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu alımı şartları 2021 itibariyle;

  • Yaş sınırı 30 yaş olarak belirlenmiştir. 1 Ocak itibariyle 30 yaşını doldurmuş olanlar sınava katılamayacaktır. 1 Ocak 1991 doğumlu olanlar sınırda bulunmakta ve bu kişiler sınava kazanmak için sınıra takılmamaktadır. 
  • 4 yıllık üniversite mezunu olma şartı da bulunmaktadır; ama ilgili bölümlerden mezun olunması gerekmektedir. Bu bölümler; finans ve bankacılık, uluslararası ticaret, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, hukuk, iktisat, gümrük işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, işletme, uluslararası ticaret ve lojistik, ekonometri ve maliye şeklindedir. Bu bölümlere denk bölümlerde yurt dışında okuyanlar içinde bu sınava katılmak mümkün olacaktır. 
  • 2020’de gerçekleşmiş olan KPSS sınavından en az 70 puan barajı bulunmaktadır. 
  • Kadınlar için 1.65 boy sınırı bulunurken, erkekler için ise bu sınır 1.72’dir. 
  • Adayın memur olması halinde, görevini devamlı yapabileceğine dair bir sağlık raporu, tam teşekküllü olmak koşulu ile, devlet hastanelerinden alınması gerekiyor. Bu rapor sınavları başarı ile geçen adaylardan, atanma öncesinde isteniliyor. Başvuru için bu rapor gerekli değildir. 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

www.ticaret.gov.tr adresi üzerinden başvuru sonuçları açıklanacaktır. Sonuçlar ile birlikte sınav yeri de bu adres üzerinden takip edilebilecektir. Sınava dair aday bilgileri https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden görülebilir durumda olacaktır. 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Fiziki Yeterlilik Sınavı Nasıl Olacak?

Atama yapılacak sayının 4 katı fazlası aday bu sınava çağrılacaktır. KPSS başarı oranına göre çağrılacak olan adayların listesinde son sırada olan bir başka aday veya adaylar bulunur ise, o adaylarda sınavda yerlerini alabileceklerdir. Trabzon Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu parkur aşaması zorlu olacağı için adaylardan fiziki yeterlilik sınavına katılabilmek için rapor istenecektir. Bu rapor tek hekimden alınan bir rapor olacaktır. Alınan raporu sınava girmeden önce yetkiliye vermek ile yükümlü olacaksınız. 

Sınav zamanlarında korona testi pozitif olanlarda bu sınavda yerini alamayacaktır. Aynı kural, karantinada olanlar içinde geçerlidir.  Karantinası biten adaylar sınava tedbirlerin alınması ile girebileceklerdir. 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu parkur uzunluğu ise 56.5 metredir. Toplam 8 istasyon bulunmaktadır. 

Başlangıç ve bitiş çizgilerinde fotosel olacaktır ve parkurun tümü kamera ile kayır altına alınacaktır. Fiziki yeterlilik sınavı öncesinde yetkililer parkur ile ilgili bilgileri adaylara aktaracaklardır. Parkurda herhangi bir yaralanma söz konusu olduğunda, bu yaralanmalardan komisyon sorumlu tutulmayacağını beyan edecektir. Sonrasında adaylar çağırılacak ve adayların kendisini tanıtması istenecektir. Kameraya karşı son bir kez kendisini tekrardan tanıtması istendikten sonra parkura girmek için aşamaları tamamlamış olacaktır. 

1. İstasyon (Takla)

İlk istasyonda adaylardan öne doğru bir takla atmaları istenir. Eğer takla atılamaz ise yada aday kendi isteği ile taklayı atmazsa 5 saniye ile cezalandırılır. 

2.İstasyon (Denge Tahtası)

Adaylardan denge aletinin üzerinde koşması istenilir. Bu aletin yüksekliği 50 cm’dir. Uzunluğu ise, 250 cm’dir. Başlama çizgisinin önünden başlanır ise veya bitiş çizgisine basmadan yarışmayı tamamlar ise, aday sil baştan tekrar yapmak zorunda kalır. Denge tahtası üzerinde düşmeniz halinde, kalkıp devam etme şansınız bulunmaktadır. Düştüğünüz yerden devam etmek zorundasınız. 

3.İstasyon (Lastik Engeli)

Bu istasyonda adayların 6 lastikli engelden tek ayakla koşması istenilir. Lastikler çapraz durur ve birbirlerine bağlıdırlar. En önemli kural adayların lastiğin içine basmasıdır. Takıldığınız yerden devam etme şansınız bulunmaktadır. 

4.İstasyon (Yoyo Koşusu)

Huniler arasında koşu yapma istasyonudur. Hunilerin her birine dokunmak mecburidir. Eğer dokunulmaması halinde komisyon yetkilileri geri dönüp huniye dokunmasını isteyecektir. Sağ huniye dokunarak bu istasyona başlanılır. 

5.İstasyon (Sağlık Topu Taşıma)

Adaylar toplamda 3 topu boş kasalara taşır. Bu topların ağırlığı kadınlarda 3.kg, erkeklerde ise 5 kg.’dır. Tek seferde tek top taşınması istenilir. Topun boş kasa içine düşmesi ile geçerlilik kazanılmaktadır. Tamamlanmayan her ihlal için 4 saniye cezası alırlar. 

6.İstasyon (Çift Ayak Sıçrama)

Sıçrama tahtası üzerinde adaylardan zıplama yapması istenilir. Erkek adaylar 6 kez zıplama yapmak zorundayken, kadınlar 4 kez zıplamalıdır. Zıplamalarda çift ayak kullanılmalıdır. Sıçrama tahtasının yüksekliği 40 cm’dir. Yapılamaması durumunda 2 saniye cezası uygulanmaktadır. 

7.İstasyon (Engel)

Adaylardan ilk olarak kısa engelin üstünden geçmesi istenilir. Bu kısa engel, kadınlar için 40, erkekler için ise 50 cm’dir. Sonrasında uzun engel etabına geçilir. Uzun engelin altından geçilmesi gereklidir. Erkeklerde bu engelin uzunluğu 110 cm iken, kadınlarda 100 cm’dir. 5 kez yapılması zorunludur. Engellerin düşmesi halinde, her engel için süre cezası (2 saniye) alınır. 

8.İstasyon (Slalom Koşusu)

Son istasyonda 6 adet çubuk bulunur ve bu çubukların dışından geçilmesi sureti ile koşu gerçekleştirilir. Bitiş çizgisine kadar koşulur ve parkur son bulur. Her devirdiğiniz çubuk için ve eksik geçişler için 2 saniye süre cezası uygulanır. 

 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Erkek Parkuru

 

 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Kadın Parkuru

Trabzon Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu parkuru görüldüğü üzere tecrübesi olmayanlar için zorlayıcıdır. Bu yüzden bulunduğunuz ilde bulunan parkurlarda sınav öncesinde çalışmanız lehinize olacaktır. 

Gümrük Muhafaza Memurluğu Sözlü Sınavı

Trabzon Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu parkuru sınavında başarılı olanlar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav ile ilgili bilinmesi gerekenler aşağıdaki gibidir.

  • Sözlü sınavdan en az 70 puan alınması gerekmektedir. 
  • Puanlama KPSS ve başarı puanlarının aritmetiği alınarak yapılır. 
  • En başarılıdan başlanarak asil aday listesi hazırlanır. Sonrasında yedek adaylar oluşturulur. 
  • Başarı puanı eşit olan adayların seçimi yapılırken, KPSS puanına bakılacaktır. Eğer bu da aynı ise, diploma tarihe bakılıp, ilk mezun olan kim ise, ona öncelik tanınacaktır. 
  • Sözlü sınavda da başarılı olup asil listesinde olanlar atanmak için hak kazanmış olur. Kura ile görev yeri belirlenir. 
  • Sözlü sınavı kazanmış kişilerin başvuru belgeleri incelendiği takdirde, herhangi bir yalan söz konusu olur ise, sınavları iptal edilecektir. Atama yapıldıktan sonra yalan yakalandı ise de, atama iptal edilecektir. 

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Parkuru Videosu

 

İletişim:

İnstagram: instagram.com/trabzonbesyo

Kemal Hoca: 0 (537) 622 61 61

Osman Hoca: 0 (505) 832 14 33

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memurluğu Parkuru
Etiketlendi:                                                                                     

Bir yanıt yazın